جوهر قند

سدیم هیدروسولفیت:

 سدیم دی تیونیت یا سدیم هیدروسولفیت یک پودر کریستالی سفید با طعم سولفوری ضعیف است . اگرچه در غیاب هوا پایدار است اما در آب گرم و در محلولهای اسیدی تجزیه می شود. در روش های تهیه در صنعت ‚سدیم هیدروسولفیت با احیای سولفور دی اکسید تولید می‌شود . چندین روش تولید  دارد که از جمله آن می‌توان با احیا در حضور پودر روی ، سدیم بور و هیدرید و فرومات  اشاره کرد .

اسامی : سدیم دی تیونیت ، اسید دی تیونس ، نمک دی سدیم و سدیم سولفوکسیلات

 

خواص فیزیکی و شیمیایی:

 ظاهر : پودر گرانول سفید یا خاکستری متمایل به سفید

طعم: طعمی شبیه سولفور دی اکسید

دانسیته:  ۲.۱۹

PH  :۱۰-۱۳

درصد مواد فرار حجمی: صفر درصد

 نقطه جوش :قابل کاربرد نیست

 نقطه ذوب : تا ۱۳۰ درجه سانتیگراد

 فشار بخار: ۳.۶

 واکنش‌های سدیم هیدروسولفیت:

سدیم هیدروسولفیت خشک پایدار است ولی محلول های آبی هیدروسولفیت ، مطابق واکنش‌های ذیل کیفیت خود را از دست می دهد و یا اصطلاحاً آف گرید می شود:

۲S2O4(2-)+H2O—–>S2O3(2-)+2HSO3(-)

این رفتار با ناپایداری اسید دی تیونس همراه می شود . محلول هیدروسولفیت سدیم برای مدت طولانی نمی تواند ذخیره شود . محلول آب بالای ۹۰ درجه سانتیگراد و در مجاورت هوا به سدیم سولفات و سولفور دی اکسید تبدیل می‌شود که باید دمای ۱۵۰ درجه به سرعت به سدیم سولفیت، سدیم تیوسولفات ، سولفور دی اکساید و مقادیر کمی سولفور، تجزیه شود .

 

پایداری و واکنش پذیری سدیم هیدروسولفیت:

 وقتی در غرفه‌ای در بسته محکم و در دمای اتاق ذخیره شود پایدار است و وقتی در برخورد با رطوبت هوا قرار گیرد به طور همزمان حرارت تولید می کند .

محصولات تجزیه خطرناک :

وقتی در حال سوختن است :       سولفور دی اکسید تولید می کند .

پلیمریزاسیون خطرناک :              اتفاق نمی‌افتد

شرایطی که باید اجتناب شود :     نم ، رطوبت ، حرارت، آتش ، مواد قابل اشتعال و مواد ناسازگار

 

 کاربردها:

سدیم هیدروسولفیت یک نمک محلول در آب است که می‌تواند به عنوان یک عامل احیا کننده در محلول های آبی استفاده شود .  هیدروسولفیت سدیم همچنین در فرآیندهای رنگرزی استفاده می‌شود فرایندهایی که به طور ابتدایی رنگ های سولفور را به کار می گیرند به طوری که رنگ های نامحلول  در آب می توانند به یک نمک محلول در آب تبدیل شوند. خواص احیا کنندگی سدیم هیدروسولفیت اغلب می‌تواند مازاد رنگ، اکسید های باقی مانده و پیگمنت های ناخواسته را حذف کند به طوری که  کیفیت کلی رنگی ارتقا پیدا می‌کند .

 

سدیم دی تیونیت می‌تواند برای سیستم های تصفیه آب ،تخلیص گاز، تمیزکاری و دفع استفاده شود سدیم هیدروسولفیت در فرآیندهای صنعتی می تواند به عنوان نماینده سولفونات  کننده یا منبعی از یون سدیم استفاده شود . هیدروسولفیت علاوه بر نساجی ، می تواند در صنایع مرتبط با چرم، غذا، پلیمر ها، عکاسی و بسیاری از صنایع دیگر استفاده شود . سدیم هیدروسولفیت سمیت کمی دارد و از اینرو رنج  وسیعی از کاربردها را دارد . از  آن به عنوان نماینده بی رنگ کننده در واکنش های آلی استفاده می شود.

 

 کاربرد های زیست شناسی :

این ماده در آزمایشات به عنوان واسطه ای برای پایین آوردن پتانسیل ردوکس(resox)  استفاده می شود . پتاسیم فروسیانید همچون یک ماده شیمیایی اکسید کننده در چنین آزمایشاتی استفاده می شود . هیدروسولفیت سدیم همچنین در آزمایشات شیمی خاک استفاده می شود تا مقدار آهنی که با مواد معدنی سیلیکاتی همراه نشده‌اند را نشان دهد .  از این رو آهنی که در این روش با هیدروژن سولفید استخراج می شود با عنوان آهن آزاد شناخته می‌شود  . میل ترکیبی یونهای هیدروسولفیت سدیم برای کاتیون های فلزی دو و سه گانه اجازه می‌دهد تا حلالیت آهن بالا برود و بنابراین سدیم هیدروسولفیت به عنوان یک عامل شلات کننده مفید استفاده می شود .

کاربردهای در حوزه زمین شناسی:

 این ماده در افزایش بازیافت نفت کمک می کند و این کار با ایجاد پلیمرهای پلی اکریل آمید در برابر افت رادیکالی در حضور آهن انجام می گیرد . هیدروسولفیت سدیم در کاربرد های محیط زیستی برای انتشار پتانسیل احیا کم در مقابل مواد انجام می گیرد تا مواد همچون کروم را کاهش دهد.

 عکاسی:

این ماده به عنوان ظاهر کننده در صنعت عکاسی استفاده می شود . سدیم هیدروسولفیت مستعد این است که سرعت فیلم را کاهش دهد و اگر صحیح استفاده نشود میتواند  باعث ایجاد کدری تصویر می شود .

کاربردهای خانگی:

 عمده استفاده به عنوان عامل بی رنگ کننده در  محصولات پاک کننده خانگی استفاده می شود.

 کاربرد های آزمایشگاهی:

 محلول های آبی این ترکیب برای تولید محلول های فیسر(fieser) برای حذف اکسیژن از جریانات گاز استفاده می شود .

سدیم هیدروسولفیت

 

 شناسایی خطرات:

 قابل اشتعال ممکن است در مجاورت رطوبت و هوا شود یا تنفس شود خطرناک است .در صورت برخورد با پوست و چشم باعث خارش می شود.

 سدیم هیدروسولفیت ۹۰ تا ۱۰۰ درصد خلوص دارد و به عنوان یک ماده سمی طبقه‌بندی می‌شود.

احتیاط ها و معیارهای قابل آتش گیری:

جامد قابل اشتعالی است در برخورد با رطوبت و هوا حرارت تولید می‌کند. ممکن است در حضور  مواد قابل اشتعال آتش بگیرد .برای اطلاعات بیشتر به سایت های معتبر رجوع کنید.

 احتراق:

 خطری راجع به این که خود به خود آتش بگیرد گزارش نشده است .بعد از مخلوط کردن با سدیم سولفیت،  پودر آلومینیوم،  کربنات پتاسیم  و بتروآلدئید ، احتراق اتفاق می‌افتد.

واسطه های خاموش کنندگی آتش :

کربن دی اکسید یا شن و ماسه کمک به خاموش کنندگی آتش ناشی از سدیم هیدروسولفیت می کند .

 اطلاعات دیگر:

در شرایط آتش ایجاد شده ناشی از سدیم هیدروسولفیت ، لباس‌های محافظت‌کننده و ماسک‌هایی استفاده کنید که فیلترهای خود تنفسی داشته باشند .

 

آنالیز سدیم هیدروسولفیت

 

حمل و نقل و ذخیره سازی:

 این ماده را در ظرف های دربسته محکم نگهداری کنید از ضربه زدن و خسارت فیزیکی جدا خودداری کنید در جای سرد و با تهویه مناسب و به دور از منابع حرارتی ،رطوبت و مواد قابل واکنش پذیری نگهداری شود . ظرف های خالی حاوی  این ماده    ممکن است خطرناک باشد چرا که مواد باقیمانده ذرات و گرد و غبار به شدت آلوده است . سعی نکنید  محتوی خالی را تمیز کنید چرا که حذف کامل ذرات باقیمانده بسیار مشکل است . ظرف خالی را تحت فشار قرار ندهید، جوش ندهید ، لحیم نکنید و در معرض حرارت و جرقه و آتش و الکتریسیته ساکن سایر منابع احتراق قرار ندهید . آنها ممکن است باعث احتراق و جراحات و یا حتی مرگ شوند .

 

 

 

 


فروش سدیم هیدروسولفیت 

 در بسته بندی ۵۰ یا ۱۰۰ کیلویی

جهت استعلام قیمت تماس بگیرید.