گلیسین / گلایسین :
گلیسین / گلایسین Glycine ساده ترین اسید آمینه است که به صورت طبیعی در بدن انسان و برخی حیوانات وجود دارد.گلیسین در صنایع غدایی و دارویی کاربردهای فراوانی دارد.
گلیسین/ گلایسین با فرمول شیمیایی C2H5NO2 ونقطه ذوب 233درجه سانتیگراد می باشد و به دلیل داشتن زنجیره کناری حاوی اتم هیدروژن ,در طبیعت به صورت هیدروفیلیک یافت می شود , در نتیجه می تواند مانند یک محلول بافر در pH 6عمل کند .در بدن انسان این اسید آمینه به ساخته شدن پروتیین کمک می کند. منابع طبیعی حاوی گلیسین عبارتند از :ماهی,گوشت قرمزو محصولات لبنی .
روشهای تولید گلایسین :
گلیسین / گلایسین به صورت طبیعی در بدن انسان از ترکیب اسید فولیک و سرین به دست می ید. ولی شیمیدان فرانسوی به نام H.Braconnot اولین شخصی بود که توانست گلایسین را با هیدرولیز اسیدی پروتيین در خارج از بدن موجودات زنده به دست آورد.
اما در اشل صنعتی این ماده از واکنش کلرواستیک اسید با آمونیاک در محلول متانول بدست می آید . کلرواستیک اسید از کلرینه کردن اسید استیک با کلرین بدست می آید .محصولات نهایی در این واکنش گلیسین و کلرید آمونیوم هستند.
روش دیگری هم برای تولید این ترکیب وجود دارد که به آن Strecker amino acid synthesis گفته می شود. این روش بیشتر در آمریکا و ژاپن کاربرد دارد. در این روش که به صورت کوتاه به آن Strecker synthesis هم گفته می شود از واکنش آلدهید با کلرید آمونیوم در حضور پتاسیم سیانید , اسید های آمینه بدست می آیند. برای اطلاعات بیشتر به منابع دیگر رجوع شود.
البته در فرایند تولید EDTA هم گلایسین به عنوان ناخالصی تولید می شود که در نتیجه واکنش های محصولات آمونیاک بوجود می آید.
کاربردهای گلیسین / گلایسین :
از گلیسین/ گلایسین در درمان اسکیزوفرنی,سکته ,سرطان خوش خیم پروستات و برخی انواع نادر بیماریهای متابولیکی استفاده می شود. همچنین برای محافظت از کلیه ها از اثرات جانبی برخی داروهای پیوند عضو و یا محافظت از کبد در برابرالکل استفاده می شود.
در صنایع غذایی از این ماده به عنوان طعم دهنده استفاده می کنند.به دلیل طعم شیرینی که دارد برای مقابله با طعم ساکارین کاربرد دارد. به همین دلیل از آن در نوشیدنی های انرژی زا و مکمل های غذایی به عنوان شیرین کننده و افزایش دهنده طعم استفاده می کنند.
کاربرد دیگر این ماده به عنوان افزودنی در غذای حیوانات میباشد. همچنین در صنایع بهداشتی و آرایشی در تولید محصولات بهداشتی ضد تعریق از این ماده استفاده می کنند که این به دلیل خاصیت بافری آن می باشد.
گلیسن به عنوان واسطه در تولید مواد شیمیایی زیادی کاربرد دارد. برای مثال در تولیدعلف کش های Glyphoate از این اسید آمینه استفاده مییشود .
نکات ایمنی گلیسین/ گلایسین:
گلیسین/ گلایسین ممکن است در صورت تماس از طریق پوست جذب شود و در نتیجه باعث ایجاد التهاب شود. درصورت ادامه دار شدن این وضعیت ,از کادر پزشکی کمک بخواهید. پوست آلوده را با مقدار زیادی آب شستشو دهید.
در صورت بلع این ماده شخص را مجبور به استفراغ نکنید و اگر شخص بیهوش نشده ,دهان را با آب شستشو داده و 2-4 فنجان آب یا شیر به او بدهید.
در صورت استنشاق ,شخص را به فضای آزاد منتقل کنید.اگر تنفس با مشکل مواجه است اکسیژن بدهید.
بسته بندی و فروش گلیسین / گلایسین:
گلیسین در بسته بندی های 25 کیلوگرمی قابل عرضه می باشد.
برای سفارش خرید با کارشناسان بخش فروش کیمیا تجارت فجر تماس بگیرید.