خواص سییر

خواص سیر

سیر و خواص شیمیایی آن :

صدها سال است که سیر به صورت سبزیجات خام و یا به حالت خشک شده درغذای بشر استفاده می شود .همچنین روغن سیر و پودر سیر هم به عنوان سیر فرایند شده استفاده می شود. مهمترین ماده شیمیایی موجود در سیر ترکیبات فونلیک هستند .اما مقدار این ترکیب بر مبنای نوع سیر و فرایند کاشت متفاوت است .همچنین اسیدهای آمینه شامل سولفور ،در سیر وجود دارند که مسئول بوی سیر هستند وقتی که سیر برش داده می شود. در میان این ترکیبات سولفور، آلیسین مسئول خواص دارویی سیر است .به صورت  کلی سیر چندین خاصیت پزشکی دارد از جمله آنتی اکسیدان ,ضد قارج و ضد دیابت .

کاربردهای پزشکی :

آلیسین موجود در سیر می تواند به کنترل فشار خون کمک کند . همچنین این ماده به پایین آوردن کلسترول L.D.L یاهمان کلسترول بد کمک می کند .فایدۀ دیگر آلیسین کاهش گرفتگی و النهاب ماهیچه ها بعد انجام فعالیت های ورزشی می باشد .مصرف سیر همچنین ریسک ابتلا به انواع سرطان بخصوص سرطان ریه را کاهش می دهد .برای کاهش تعداد دفعات ابتلا به سرماخوردگی مصرف سیر توصیه می شود .

 

 خواص سیر به عنوان دور کننده حشرات :

 برخی اعتقاد دارند که خوردن سیر می تواند حشرات را بخصوص پشه ها را از اطراف ما دورکند .هنوز البته این موضوع از نظر علمی ثابت شده نیست .

در عوض می توان چندین حبه سیر را برش داد و آن ها را در آب جوشاند و بوی این محلول و هچنین اسپری آن در محیط اطراف می تواند حشرات را از محیط دور کند . به خاطر داشته باشید که سیر بر روی تخم پشه خاصیت کشندگی دارد ولی برای پشه های بالغ فقط خاصیت دفع کنندگی دارد . در برخی کشورها از محلول های حاوی سیر به عنوان از بین برنده تخم پشه استفاده می شودکه به عنوان آفت کش سازگار با محیط زیست شناخته می شود. اطلاعات بیشتر

 

خواص سیر در نگهدارندگی غذا :

چندین مطالعه بر روی اثر سیر به عنوان نگهدارندۀ طبیعی گوشت انجام شده است به این دلیل که سیر می تواند رشد باکتریها بر روی گوشت را کاهش دهد .

همانطور که می دانیم برنج وگندم و به صورت کلی غلات در معرض حمله آفت ها هستند . وقتی آنها در جایی نگهداری می کنیم استفاده از چندین حبه سیر  در ظرف نگهداری برنج با گندم می تواند این محصولات را تا مدت طولانی تری از حمله آفت ها دور نگه دارد .

برای مطالعه موضوعات جالب و طبیعی دیگر اینجا کلیک کنید .

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *